SIM Only telefoon abonnement vergelijken | Tips en informatie bij vergelijken

Een telefoonabonnement is soms ook goedkoop! En ook zeker als je al in het bezit bent van een mooie smartphone. Voor een ieder die kunnen overstappen naar een nieuw SIM Only abonnement en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe luxe telefoon te kopen is er de zogenaamde “SIM Only”.

Een abonnement is een telecomcontract waarbij je alleen een simkaart ontvangt en dus zelf een smartphone hebt. Het voordeel hiervan is dat de uitgaven die je per periode betaalt heel erg lager zijn dan bij toestel met abonnement.Zo is het bij een SIM Only heel normaal dat je een abonnement zonder smartphone ondertekent voor €9 tot €19 per maand, terwijl de meeste abonnementen met een telefoon pas starten bij €30achtentwintig euro. Je bespaart al gauw een flimk bedrag op de kosten van je abonnement.
sim only onbeperkt bellen en internet

Waarom is een SIM Only abonnement goedkoper?

Het verschil in de kosten bij een SIM Only abonnement zit hem volledig in het niet willen van de smartphone. Bij een standaard smartphone met abonnement koop je je periodieke kosten van je abonnement in twee delen. Een deel voor het abonnement en een deel voor je smartphone. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De kosten voor je smartphone regelen dat je na de duur van je contract je telefoon volledig hebt betaald. Je betaalt je telefoon dus af in 1 of 2 jaar. Doordat je deze kosten bij een SIM Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager.

De voordelen van SIM Only: SIM Only telefoon abonnement vergelijken

Door gebruik te maken van een SIM Only abonnement, betaal je minder aan uitgaven. De meeste bellers betalen norrmaal gesproken meer voor de smartphone bij hun contract, dan voor hun uiteindelijke gebruik. Hoeveel er te besparen valt, hangt af van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand.

De nadelen van een SIM Only abonnement

Een mogelijk nadeel van een telecomabonnement is dat je als koper zelf over een toestel moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit voordeliger is.

Voorbeeld berekening

We nemen een een mobile device als voorbeeld. Een nieuwe iPhone kost los al minimaal 769 euro. In combinatie met een telefoonabonnement moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit abonnement wordt afgesloten kost dit 970 euro per jaar. Bij een telefonie abonnement kost een vergelijkbaar abonnement met smartphone 30 euro, wanneer je de iPhone los zou kopen met een abonnement is een abonnement voor telecom  kost dat in totaal 910 euro. Een normaal abonnement met een telefoon is dan vooral slim voor de koper die per direct een telefoon nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een internet en mobiel bellen abonnement is een contract voor telefonie in vele gevallen goedkoper is.

SIM Only telefoon abonnement vergelijken – Simlockvrije telefoon

SIM Only telefoon abonnement vergelijken – Daarnaast is een iPhone zonder simlock|simlock vrije Samsung smartphone} benodigd. Dat houdt in dat niet alle toestellen geschikt zijn voor een SIM Only abonnement. Nog ergens een oude smartphone liggen, die bij een oud contract gekocht is? Alleen de provider waarbij het toestel oorspronkelijk is verkregen, mag de simlock van de mobiele telefoon afhalen. In de praktijk betekent dat vaak dat de consument nog een tijd bij de oude aanbieder moet blijven, of zelf een nieuwe smartphone moet kopen: SIM Only telefoon abonnement vergelijken
sim only telfort

Kies het juiste SIM Only abonnement

Welk internet en mobiel bellen abonnement het beste bij jou past hangt af van verschillende dingen. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel MB’s je op dit moment gebruikt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je mobiele telefoon? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type telefonie abonnement dat je nodig hebt en de jaarlijkse kosten van je abonnement die daarbij komen kijken.

Om te bepalen welk abonnement zonder smartphone voor jou het beste is adviseren wij om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen 3 maanden. Dat is normaal gesproken voldoende om een inzicht te krijgen in je verbruik.

Pak je afschriften er eens bij en ga na hoeveel internetkosten je hebt verbruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan raden wij aan om bij je nieuwe abonnement een grotere databundel te bestellen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel telecom bedrijven bieden trouwens de mogelijkheid om tijdens je telecomcontract omhoog en omlaag te gaan in je bundel.

SIM Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je nu hebt besloten hoeveel belminuten en MB’s je gebruiken kunt, wordt het tijd om de {contracttermijn|duur van het contract|termijn van het contract|contractduur te kiezen. Bij de meeste aanbieders kan je kiezen tussen een periode van 1 of 2 jaar. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn tegenwoordig echter ook SIM Only aanbieders die een SIM Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een telefonie abonnement van een maand kan leuk zijn als je een providers eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een telefonie abonnement van 24 maanden afsluit. SIM Only telefoon abonnement vergelijken

 

Scroll to top