SIM Only geen kredietcheck | Tips en informatie bij SIM Only telefonie abonnement vergelijken

Een telefoonabonnement is niet altijd heel duur! Absoluut niet als je al in het bezit bent van een perfecte smartphone. Voor mensen die kunnen overstappen naar een nieuw telecomabonnement en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe luxe telefoon te halen is er de zogeheten “SIM Only”.

Een internet en mobiel bellen abonnement is een contract voor telefonie waarbij je uitsluitend een simkaart krijgt en dus zelf een luxe telefoon die je al hebt gebruiken kunt. Het voordeel hiervan is dat de vaste lasten die je periodiek betaalt veel minder hoog worden dan bij een abonnement met toestel.Zo is het bij een SIM Only heel gewoon dat je een telefonie abonnement ondertekent voor €11 tot €21 per maand, terwijl de meeste abonnementen met een telefoon pas starten bij €29. Je bespaart al gauw een flimk bedrag op de kosten van je telefonie abonnement.
sim only aanbiedingen

Waarom is een SIM Only abonnement goedkoper?

Het verschil in de vaste lasten bij een SIM Only abonnement zit hem volledig in het niet nodig hebben van de smartphone. Bij een standaard smartphone met abonnement betaal je je periodieke abonnementskosten in twee delen. Een deel voor de belminuten en een deel voor je telefoon. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De vaste lasten voor je smartphone regelen dat je na de contractduur je smartphone voor 100% hebt voldaan. Je betaalt je telefoon dus af in 1 of 2 jaar. Doordat je deze vaste lasten bij een SIM Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager.

De voordelen van SIM Only: SIM Only geen kredietcheck

Door het hebben van een SIM Only abonnement, geef je minder aan uitgaven. Een aantal mensen betalen norrmaal gesproken meer voor de smartphone bij hun abonnement, dan voor hun werkelijke gebruik. Hoeveel er te besparen valt, hangt af van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand.

De nadelen van een SIM Only abonnement

Een mogelijk gebrek van een abonnement zonder smartphone is dat je als consument zelf over een telefoon moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit voordeliger is.

Voorbeeld berekening

We nemen een iPhone als voorbeeld. Een nieuwe gewone mobiele telefoon kost los al zomaar 769 euro. In combinatie met een abonnement met een telefoon moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit abonnement wordt aangegaan kost dit 970 euro per jaar. Bij een abonnement zonder smartphone kost een vergelijkbaar telefoonabonnement 30 euro, wanneer je de iPhone los zou kopen met een SIM Only abonnement is een abonnement  kost dat in totaal 910 euro. Een normaal telefoonabonnement is dan vooral super voor de afnemer die per direct een telefoon nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een abonnement is een contract voor telefonie in vele gevallen goedkoper is.

SIM Only geen kredietcheck – Simlockvrije telefoon

SIM Only geen kredietcheck – Daarnaast is een telefoon zonder simlock|simlock vrije willkeurige smartphone} benodigd. Dat houdt in dat niet alle toestellen geschikt zijn voor een SIM Only abonnement. Nog ergens een oude mobiele telefoon liggen, die bij een oud contract gekocht is? Alleen de provider waarbij de smartphone oorspronkelijk is verkregen, mag de simlock van de smartphone verwijderen. In de praktijk betekent dat vaak dat de klant nog een tijd bij de oude aanbieder moet blijven, of zelf een nieuwe smartphone moet kopen: SIM Only geen kredietcheck
sim only vodafone

Kies het juiste SIM Only abonnement

Welk telefonie abonnement het beste bij jou past hangt af van verschillende dingen. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel MB’s je op dit moment verbruikt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je telefoon? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type internet en mobiel bellen abonnement dat je nodig hebt en de jaarlijkse kosten van je abonnement die daarbij komen kijken.

Om te bepalen welk SIM Only abonnement voor jou het beste is prijzen we aan om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen paar maanden. Dat is in de meeste gevallen genoeg om een inzicht te krijgen in je gebruik.

Pak je rekeningen er eens bij en ga na hoeveel internetkosten je hebt verbruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan adviseren wij om bij je nieuwe SIM Only abonnement een grotere MB bundel te kopen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel aanbieders bieden trouwens de oplossing om tijdens je abonnement omhoog en omlaag te gaan in je bundel.

SIM Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je eenmaal hebt bedacht hoeveel belminuten en MB’s je bestellen wilt, wordt het tijd om de {contracttermijn|duur van het contract|termijn van het contract|contractduur te kiezen. Bij de meeste SIM Only aanbieders kan je kiezen tussen een periode van 12 of 24 maanden. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn vandaag de dag echter ook telecom bedrijven die een SIM Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een telefonie abonnement van een maand kan leuk zijn als je een telecom bedrijven eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een abonnement zonder smartphone van 24 maanden afsluit. SIM Only geen kredietcheck

 

Scroll to top