SIM Only geen kredietcheck | Tips en informatie bij SIM Only telefonie abonnement vergelijken

Een SIM Only abonnement hoeft niet duur te zijn! Absoluut niet als je al in het bezit bent van een perfecte telefoon. Voor iedereen die kunnen overstappen naar een nieuw telecomabonnement en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe telefoon te halen is er de bekende “SIM Only”.

Een SIM Only abonnement is een abonnement voor telecom waarbij je alleen een simkaart krijgt en dus zelf een smartphone hebt. Het voordeel hiervan is dat de uitgaven die je per maand betaalt veel lager zijn dan bij toestel met abonnement.Zo is het bij een SIM Only heel gewoon dat je een abonnement zonder smartphone afsluit voor €12 tot €22 per maand, terwijl de meeste abonnementen met een telefoon pas beginnen bij €29. Je bespaart al gauw een hoop geld op de kosten van je SIM Only abonnement.
sim only kpn

Waarom is een SIM Only abonnement goedkoper?

Het verschil in de prijs bij een SIM Only abonnement zit hem volledig in het niet willen van de telefoon. Bij een standaard abonnement met smartphone betaal je je jaarlijkse kosten in twee delen. Een deel voor de belminuten en een deel voor je telefoon. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De vaste lasten voor je telefoontoestel regelen dat je na de looptijd je telefoon voor 100% hebt afbetaald. Je betaalt je telefoon dus af in 12 of 24 maanden. Doordat je deze kosten bij een SIM Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager.

De voordelen van SIM Only: SIM Only geen kredietcheck

Door gebruik te maken van een SIM Only abonnement, betaal je minder aan vaste lasten. Heel veel personen betalen norrmaal gesproken meer voor het toestel bij hun abonnement, dan voor hun uiteindelijke verbruik. Hoeveel er te besparen valt, hangt af van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand.

De nadelen van een SIM Only abonnement

Een mogelijk nadeel van een telefonie abonnement is dat je als koper zelf over een toestel moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit goedkoper is.

Voorbeeld berekening

We nemen een gewone mobiele telefoon als voorbeeld. Een nieuwe willkeurige smartphone kost los al zomaar 769 euro. In combinatie met een abonnement met een telefoon moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit smartphoneabonnement wordt afgesloten kost dit 970 euro per jaar. Bij een abonnement kost een vergelijkbaar mobiel abonnement 30 euro, wanneer je de iPhone los zou kopen met een abonnement zonder smartphone is een telefoniecontract  kost dat in totaal 910 euro. Een normaal telefoonabonnement is dan vooral slim voor de koper die zo snel mogelijk een telefoon nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een internet en mobiel bellen abonnement is een abonnement in vele gevallen goedkoper is.

SIM Only geen kredietcheck – Simlockvrije telefoon

SIM Only geen kredietcheck – Daarnaast is een telefoon zonder simlock|simlock vrije gewone mobiele telefoon} benodigd. Dat houdt in dat niet alle toestellen geschikt zijn voor een SIM Only abonnement. Nog ergens een oude mobiele telefoon liggen, die bij een oud contract besteld is? Alleen de provider waarbij het toestel oorspronkelijk is gebruikt, mag de simlock van het toestel weghalen. In de praktijk betekent dat vaak dat de klant nog een tijd bij de oude provider moet blijven, of zelf een nieuwe telefoon moet kopen: SIM Only geen kredietcheck
sim only telfort

Kies het juiste SIM Only abonnement

Welk telefonie abonnement het beste bij jou past hangt af van verschillende delen. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel data je op dit moment verbruikt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je smartphone? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type telefonie abonnement dat je nodig hebt en de maandelijkse abonnementskosten die daarbij komen kijken.

Om te bepalen welk telefonie abonnement voor jou het beste is prijzen we aan om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen 6 maanden. Dat is meestal sufficient om een een idee te krijgen in je gebruik.

Pak je facturen er eens bij en ga na hoeveel internetkosten je hebt gebruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan bevelen we aan om bij je nieuwe SIM Only abonnement een grotere databundel te nemen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel providers bieden trouwens de mogelijkheid om tijdens je contract voor telefonie omhoog en omlaag te gaan in je bundel.

SIM Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je een keer hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je bestellen wilt, wordt het tijd om de {contracttermijn|duur van het contract|termijn van het contract|contractduur te kiezen. Bij de meeste telecom bedrijven kan je kiezen tussen een periode van 1 of 2 jaar. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn tegenwoordig echter ook SIM Only aanbieders die een SIM Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een internet en mobiel bellen abonnement van een maand kan leuk zijn als je een SIM Only aanbieders eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een telefonie abonnement van 24 maanden afsluit. SIM Only geen kredietcheck

 

Scroll to top