SIM Only deals | Tips en informatie bij SIM Only abonnement vergelijken

Een SIM Only abonnement is soms ook goedkoop! En ook zeker als je al in het bezit bent van een goede smartphone. Voor diegene die kunnen overstappen naar een nieuw abonnement en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe smartphone te hebben is er de zogeheten “SIM Only”.

Een telecomabonnement is een telecomcontract waarbij je uitsluitend een simkaart gebruikt en dus zelf een telefoon in huis moet hebben. Het voordeel hiervan is dat de uitgaven die je per periode betaalt heel erg lager zullen worden dan bij toestel met abonnement.Zo is het bij een SIM Only heel gewoon dat je een telefonie abonnement aangaat voor €14 tot €24 per maand, terwijl de meeste abonnementen met een toestel pas aanvangen bij €29. Je bespaart al gauw 40% of meer op de kosten van je abonnement.
sim only onbeperkt bellen en internet

Waarom is een SIM Only abonnement goedkoper?

Het verschil in de prijs bij een SIM Only abonnement zit hem volledig in het niet willen van de mobiele telefoon. Bij een standaard telefoon met abonnement koop je je jaarlijkse kosten van je abonnement in twee delen. Een deel voor de belminuten en een deel voor je telefoon. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De kosten voor je smartphone regelen dat je na de duur van je contract je smartphone volledig hebt betaald. Je betaalt je telefoon dus af in 12 of 24 maanden. Doordat je deze kosten bij een SIM Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager.

De voordelen van SIM Only: SIM Only deals

Door het hebben van een SIM Only abonnement, bespaar je op kosten. De meeste klanten betalen meestal meer voor de telefoon bij hun belcontract, dan voor hun daadwerkelijke gebruik. Hoeveel er te besparen valt, hangt af van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand.

De nadelen van SIM Only

Een mogelijk vervelend iets van een telefonie abonnement is dat je als consument zelf over een smartphone moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit goedkoper is.

Voorbeeld berekening

We nemen een iPhone als voorbeeld. Een nieuwe iPhone kost los al snel 769 euro. In combinatie met een telefoonabonnement moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit abonnement wordt aangegaan kost dit 970 euro per jaar. Bij een SIM Only abonnement kost een vergelijkbaar abonnement met een telefoon 30 euro, wanneer je de telefoon los zou kopen met een telecomabonnement is een telecomabonnement  kost dat in totaal 910 euro. Een normaal abonnement met smartphone is dan vooral slim voor de consument die zo spoedig mogelijk een telefoon nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een telefonie abonnement is een contract voor telefonie in vele gevallen goedkoper is.

SIM Only deals – Simlockvrije telefoon

SIM Only deals – Daarnaast is een gewone mobiele telefoon zonder simlock|simlock vrije een mobile device} benodigd. Dat houdt in dat niet alle toestellen geschikt zijn voor een SIM Only abonnement. Nog ergens een oude mobiele telefoon liggen, die bij een oud contract besteld is? Alleen de provider waarbij het toestel oorspronkelijk is verkregen, mag de simlock van de telefoon afhalen. In de praktijk betekent dat vaak dat de afnemer nog een tijd bij de oude aanbieder moet blijven, of zelf een nieuwe mobiele telefoon moet kopen: SIM Only deals
sim only aanbiedingen

Kies het juiste SIM Only abonnement

Welk telefonie abonnement het beste bij jou past hangt af van verschillende delen. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel data je op dit moment gebruikt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je telefoon? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type telefonie abonnement dat je nodig hebt en de periodieke kosten van je abonnement die daarbij komen kijken.

Om te bepalen welk internet en mobiel bellen abonnement voor jou het beste is prijzen we aan om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen 5 maanden. Dat is normaal gesproken genoeg om een zicht te krijgen in je gebruik.

Pak je rekeningen er eens bij en ga na hoeveel MB’s je hebt gebruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan raden wij aan om bij je nieuwe abonnement een grotere internetbundel te kiesen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel aanbieders bieden trouwens de mogelijkheid om tijdens je contract omhoog en omlaag te gaan in je bundel.

SIM Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je een keer hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je gebruiken wilt, wordt het tijd om de {contracttermijn|duur van het contract|termijn van het contract|contractduur te kiezen. Bij de meeste providers kan je kiezen tussen een periode van 12 of 24 maanden. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn op het moment echter ook SIM Only aanbieders die een SIM Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een abonnement zonder smartphone van een maand kan leuk zijn als je een providers eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een abonnement zonder smartphone van 24 maanden afsluit. SIM Only deals

 

Scroll to top