SIM Only bundels | Tips en informatie bij abonnement zonder smartphone (SIM Only) vergelijken

Een telefoonabonnement is niet altijd heel duur! Al helemaal als je al in het bezit bent van een goedwerkende luxe telefoon. Voor diegene die kunnen overstappen naar een nieuw abonnement zonder smartphone en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe luxe telefoon te hebben is er de bekende “SIM Only”.

Een telefonie abonnement is een telecomabonnement waarbij je uitsluitend een simkaart bestelt en dus zelf een mobiele telefoon hebt. Het grote voordeel hiervan is dat de uitgaven die je af en toe betaalt ontzettend minder hoog worden dan bij zonder een SIM Only abonnement.Zo is het bij een SIM Only heel normaal dat je een telecomabonnement afsluit voor €12 tot €22 per maand, terwijl de meeste abonnementen met een telefoon pas starten bij €30negenentwintig euro. Je bespaart al gauw 40% of meer op de kosten van je abonnement.
sim only aanbiedingen

Waarom is een SIM Only abonnement goedkoper?

Het verschil in de prijs bij een SIM Only abonnement zit hem volledig in het ontbreken van de smartphone. Bij een standaard telefoonabonnement betaal je je jaarlijkse kosten van je abonnement in twee delen. Een deel voor het abonnement en een deel voor je telefoon. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De kosten voor je smartphone regelen dat je na de duur van je contract je telefoon voor 100% hebt betaald. Je betaalt je telefoon dus af in 12 of 24 maanden. Doordat je deze investering bij een SIM Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager.

De voordelen van SIM Only: SIM Only bundels

Door gebruik te maken van een SIM Only abonnement, betaal je minder aan vaste lasten. Heel veel personen betalen norrmaal gesproken meer voor de telefoon bij hun abonnement, dan voor hun dure gebruik. Hoeveel er te besparen valt, hangt af van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand.

De nadelen van een SIM Only abonnement

Een mogelijk gebrek van een abonnement zonder smartphone is dat je als koper zelf over een smartphone moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit voordeliger is.

Voorbeeld berekening

We nemen een een mobile device als voorbeeld. Een nieuwe Samsung smartphone kost los al minimaal 769 euro. In combinatie met een smartphoneabonnement moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit abonnement wordt aangegaan kost dit 970 euro per jaar. Bij een telefonie abonnement kost een vergelijkbaar telefoon met abonnement 30 euro, wanneer je de willkeurige smartphone los zou kopen met een abonnement is een abonnement  kost dat in totaal 910 euro. Een normaal smartphoneabonnement is dan vooral ideaal voor de consument die per direct een smartphone nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een abonnement is een contract voor telecom in vele gevallen goedkoper is.

SIM Only bundels – Simlockvrije telefoon

SIM Only bundels – Daarnaast is een telefoon zonder simlock|simlock vrije een mobile device} benodigd. Dat houdt in dat niet alle toestellen geschikt zijn voor een SIM Only abonnement. Nog ergens een oude smartphone liggen, die bij een oud contract gekocht is? Alleen de provider waarbij de mobiele telefoon oorspronkelijk is verkregen, mag de simlock van de smartphone afhalen. In de praktijk betekent dat vaak dat de klant nog een tijd bij de oude provider moet blijven, of zelf een nieuwe toestel moet kopen: SIM Only bundels
sim only telefoon

Kies het juiste SIM Only abonnement

Welk internet en mobiel bellen abonnement het beste bij jou past hangt af van verschillende eigenschappen. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel MB’s je op dit moment gebruikt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je smartphone? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type internet en mobiel bellen abonnement dat je nodig hebt en de periodieke kosten van je abonnement die daarbij komen kijken.

Om te bepalen welk abonnement voor jou het beste is adviseren wij om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen aantal maanden. Dat is over het algemeen genoeg om een inzicht te krijgen in je verbruik.

Pak je facturen er eens bij en ga na hoeveel internetkosten je hebt gebruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan raden wij aan om bij je nieuwe telecomabonnement een grotere MB bundel te bestellen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel providers bieden trouwens de oplossing om tijdens je telecomcontract omhoog en omlaag te gaan in je bundel.

SIM Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je gebruiken kunt, wordt het tijd om de {contracttermijn|duur van het contract|termijn van het contract|contractduur te kiezen. Bij de meeste SIM Only aanbieders kan je kiezen tussen een periode van 12 of 24 maanden. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn tegenwoordig echter ook providers die een SIM Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een SIM Only abonnement van een maand kan leuk zijn als je een SIM Only aanbieders eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een telefonie abonnement van 24 maanden afsluit. SIM Only bundels

 

Scroll to top