SIM Only 800 | Tips en informatie bij SIM Only telefonie abonnement vergelijken

Een SIM Only abonnement hoeft niet duur te zijn! Absoluut niet als je al in het bezit bent van een mooie smartphone. Voor mensen die kunnen overstappen naar een nieuw abonnement zonder smartphone en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe telefoon te halen is er de zogenaamde “SIM Only”.

Een internet en mobiel bellen abonnement is een abonnement voor telecom waarbij je alleen een simkaart gebruikt en dus zelf een telefoon in huis moet hebben. Het voordeel hiervan is dat de kosten die je regelmatig betaalt ontzettend minder veel zullen worden dan bij toestel met abonnement.Zo is het bij een SIM Only heel gebruikelijk dat je een telefonie abonnement afsluit voor €8 tot 18 per maand, terwijl de meeste telefoons met een abonnement pas aanvangen bij €27. Je bespaart al gauw veertig procent of meer op de kosten van je abonnement zonder smartphone.
sim only telefoon

Waarom is een SIM Only abonnement goedkoper?

Het verschil in de prijs bij een SIM Only abonnement zit hem volledig in het niet willen van de smartphone. Bij een standaard telefoonabonnement koop je je jaarlijkse kosten van je abonnement in twee delen. Een deel voor de belminuten en een deel voor je smartphone. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De vaste lasten voor je toestel zorgen ervoor dat je na de contractduur je smartphone volledig hebt afbetaald. Je betaalt je telefoon dus af in 12 of 24 termijnen. Doordat je deze investering bij een SIM Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager.

De voordelen van SIM Only: SIM Only 800

Door te kiezen voor een SIM Only abonnement, geef je minder aan vaste lasten. Een aantal bellers betalen meestal meer voor de telefoon bij hun abonnement, dan voor hun uiteindelijke gebruik. Hoeveel er te besparen valt, hangt af van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand.

De nadelen van SIM Only

Een mogelijk nadeel van een abonnement zonder smartphone is dat je als consument zelf over een telefoon moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit goedkoper is.

Voorbeeld berekening

We nemen een willkeurige smartphone als voorbeeld. Een nieuwe telefoon kost los al zomaar 769 euro. In combinatie met een telefoon met abonnement moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit smartphoneabonnement wordt aangegaan kost dit 970 euro per jaar. Bij een telefonie abonnement kost een vergelijkbaar telefoonabonnement 30 euro, wanneer je de willkeurige smartphone los zou kopen met een telecomabonnement is een contract voor telecom  kost dat in totaal 910 euro. Een normaal telefoonabonnement is dan vooral slim voor de koper die zo spoedig mogelijk een smartphone nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een internet en mobiel bellen abonnement is een contract in vele gevallen goedkoper is.

SIM Only 800 – Simlockvrije telefoon

SIM Only 800 – Daarnaast is een iPhone zonder simlock|simlock vrije Samsung smartphone} benodigd. Dat houdt in dat niet alle toestellen geschikt zijn voor een SIM Only abonnement. Nog ergens een oude telefoon liggen, die bij een oud contract besteld is? Alleen de provider waarbij de mobiele telefoon oorspronkelijk is gebruikt, mag de simlock van het toestel afhalen. In de praktijk betekent dat vaak dat de koper nog een tijd bij de oude aanbieder moet blijven, of zelf een nieuwe smartphone moet kopen: SIM Only 800
sim only telfort

Kies het juiste SIM Only abonnement

Welk internet en mobiel bellen abonnement het beste bij jou past hangt af van verschillende delen. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel internet je op dit moment gebruikt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je smartphone? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type SIM Only abonnement dat je nodig hebt en de maandelijkse abonnementskosten die daarbij komen kijken.

Om te bepalen welk abonnement zonder smartphone voor jou het beste is raden wij aan om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen 6 maanden. Dat is waarschijnlijk sufficient om een zicht te krijgen in je verbruik.

Pak je facturen er eens bij en ga na hoeveel data je hebt gebruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan prijzen we aan om bij je nieuwe abonnement zonder smartphone een grotere databundel te bestellen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel providers bieden trouwens de kans om tijdens je contract voor telefonie omhoog en omlaag te gaan in je bundel.

SIM Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je nu hebt besloten hoeveel belminuten en MB’s je bestellen kunt, wordt het tijd om de {contracttermijn|duur van het contract|termijn van het contract|contractduur te kiezen. Bij de meeste aanbieders kan je kiezen tussen een periode van 1 of 2 jaar. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn op het moment echter ook providers die een SIM Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een abonnement van een maand kan leuk zijn als je een aanbieders eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een telefonie abonnement van 24 maanden afsluit. SIM Only 800

 

Scroll to top