SIM Only 6 month contract | Tips en informatie bij telecomabonnement (SIM Only) vergelijken

Een SIM Only abonnement kan betaalbaar zijn! En ook zeker als je al in het bezit bent van een goedwerkende mobiele telefoon. Voor een ieder die kunnen overstappen naar een nieuw SIM Only abonnement en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe telefoon te halen is er de zogenaamde “SIM Only”.

Een abonnement is een abonnement waarbij je alleen een simkaart krijgt en dus zelf een smartphone hebt. Het voordeel hiervan is dat de vaste lasten die je per jaar betaalt ontzettend lager zijn dan bij een abonnement met toestel.Zo is het bij een SIM Only heel regelmaat dat je een abonnement zonder smartphone ondertekent voor €12 tot €22 per maand, terwijl de meeste abonnementen met een smartphone pas aanvangen bij €26. Je bespaart al gauw veertig procent of meer op de kosten van je internet en mobiel bellen abonnement.
sim only tele2

Waarom is een SIM Only abonnement goedkoper?

Het verschil in de vaste lasten bij een SIM Only abonnement zit hem volledig in het weglaten van de smartphone. Bij een standaard smartphone met abonnement koop je je periodieke kosten in twee delen. Een deel voor het abonnement en een deel voor je smartphone. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De kosten voor je telefoon bepalen dat je na de duur van je contract je toestel voor 100% hebt betaald. Je betaalt je telefoon dus af in 1 of 2 jaar. Doordat je deze vaste lasten bij een SIM Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager.

De voordelen van SIM Only: SIM Only 6 month contract

Door gebruik te maken van een SIM Only abonnement, verlaag je de uitgaven. Een aantal bellers betalen meestal meer voor het toestel bij hun belcontract, dan voor hun uiteindelijke gebruik. Hoeveel er te besparen valt, hangt af van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand.

De nadelen van SIM Only

Een mogelijk vervelend iets van een SIM Only abonnement is dat je als koper zelf over een toestel moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit niet duurder is.

Voorbeeld berekening

We nemen een gewone mobiele telefoon als voorbeeld. Een nieuwe een mobile device kost los al zomaar 769 euro. In combinatie met een smartphone met abonnement moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit smartphoneabonnement wordt aangegaan kost dit 970 euro per jaar. Bij een abonnement kost een vergelijkbaar smartphoneabonnement 30 euro, wanneer je de gewone mobiele telefoon los zou kopen met een internet en mobiel bellen abonnement is een abonnement  kost dat in totaal 910 euro. Een normaal smartphone met abonnement is dan vooral handig voor de afnemer die per direct een telefoon nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een SIM Only abonnement is een telecomabonnement in vele gevallen goedkoper is.

SIM Only 6 month contract – Simlockvrije telefoon

SIM Only 6 month contract – Daarnaast is een willkeurige smartphone zonder simlock|simlock vrije Samsung smartphone} benodigd. Dat houdt in dat niet alle toestellen geschikt zijn voor een SIM Only abonnement. Nog ergens een oude toestel liggen, die bij een oud contract gekocht is? Alleen de provider waarbij de smartphone oorspronkelijk is verkregen, mag de simlock van het toestel verwijderen. In de praktijk betekent dat vaak dat de afnemer nog een tijd bij de oude provider moet blijven, of zelf een nieuwe toestel moet kopen: SIM Only 6 month contract
sim only aanbiedingen

Kies het juiste SIM Only abonnement

Welk internet en mobiel bellen abonnement het beste bij jou past hangt af van verschillende eigenschappen. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel internet je op dit moment nuttigt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je toestel? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type abonnement dat je nodig hebt en de periodieke kosten die daarbij komen kijken.

Om te bepalen welk telecomabonnement voor jou het beste is adviseren wij om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen 6 maanden. Dat is over het algemeen genoeg om een zicht te krijgen in je verbruik.

Pak je rekeningen er eens bij en ga na hoeveel internetkosten je hebt verbruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan bevelen we aan om bij je nieuwe abonnement zonder smartphone een grotere databundel te kopen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel aanbieders bieden trouwens de oplossing om tijdens je contract omhoog en omlaag te gaan in je bundel.

SIM Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je een keer hebt besloten hoeveel belminuten en MB’s je gebruiken wilt, wordt het tijd om de {contracttermijn|duur van het contract|termijn van het contract|contractduur te kiezen. Bij de meeste providers kan je kiezen tussen een periode van 12 of 24 maanden. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn op het moment echter ook providers die een SIM Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een telefonie abonnement van een maand kan leuk zijn als je een telecom bedrijven eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een telefonie abonnement van 24 maanden afsluit. SIM Only 6 month contract

 

Scroll to top