SIM Only 6 month contract | Tips en informatie bij SIM Only telefonie abonnement vergelijken

Een abonnement voor je telefoon is niet altijd heel duur! Al zeker als je al in het bezit bent van een mooie luxe telefoon. Voor een ieder die kunnen overstappen naar een nieuw abonnement zonder smartphone en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe mobiele telefoon te hebben is er de zogenoemde “SIM Only”.

Een internet en mobiel bellen abonnement is een telecomcontract waarbij je alleen een simkaart bestelt en dus zelf een luxe telefoon in huis moet hebben. Het voordeel hiervan is dat de vaste lasten die je jaarlijks betaalt heel erg niet zo hoog zijn dan bij een abonnement met toestel.Zo is het bij een SIM Only heel standaard dat je een SIM Only abonnement afsluit voor €10,- tot €20,- per maand, terwijl de meeste abonnementen met een telefoon pas starten bij €28. Je bespaart al gauw vijftig procent op de kosten van je abonnement zonder smartphone.
sim only tele2

Waarom is een SIM Only abonnement goedkoper?

Het verschil in de kosten bij een SIM Only abonnement zit hem volledig in het niet nodig hebben van de smartphone. Bij een standaard telefoonabonnement koop je je maandelijkse kosten van je abonnement in twee delen. Een deel voor het abonnement en een deel voor je telefoon. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De kosten voor je telefoontoestel regelen dat je na de duur van je contract je smartphone helemaal hebt afbetaald. Je betaalt je telefoon dus af in 1 of 2 jaar. Doordat je deze investering bij een SIM Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager.

De voordelen van SIM Only: SIM Only 6 month contract

Door te kiezen voor een SIM Only abonnement, verlaag je de kosten. Een aantal mensen betalen meestal meer voor het toestel bij hun abonnement, dan voor hun werkelijke verbruik. Hoeveel er te besparen valt, hangt af van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand.

De nadelen van SIM Only

Een mogelijk nadeel van een abonnement is dat je als afnemer zelf over een telefoon moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit voordeliger is.

Voorbeeld berekening

We nemen een Samsung smartphone als voorbeeld. Een nieuwe iPhone kost los al minimaal 769 euro. In combinatie met een abonnement met smartphone moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit abonnement wordt aangegaan kost dit 970 euro per jaar. Bij een telefonie abonnement kost een vergelijkbaar telefoonabonnement 30 euro, wanneer je de gewone mobiele telefoon los zou kopen met een abonnement zonder smartphone is een telecomabonnement  kost dat in totaal 910 euro. Een normaal smartphoneabonnement is dan vooral handig voor de koper die per direct een telefoon nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een telefonie abonnement is een contract in vele gevallen goedkoper is.

SIM Only 6 month contract – Simlockvrije telefoon

SIM Only 6 month contract – Daarnaast is een telefoon zonder simlock|simlock vrije een mobile device} benodigd. Dat houdt in dat niet alle toestellen geschikt zijn voor een SIM Only abonnement. Nog ergens een oude mobiele telefoon liggen, die bij een oud contract gebruikt is? Alleen de provider waarbij de smartphone oorspronkelijk is verkregen, mag de simlock van de telefoon verwijderen. In de praktijk betekent dat vaak dat de consument nog een tijd bij de oude provider moet blijven, of zelf een nieuwe smartphone moet kopen: SIM Only 6 month contract
sim only vergelijken

Kies het juiste SIM Only abonnement

Welk telecomabonnement het beste bij jou past hangt af van verschillende eigenschappen. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel data je op dit moment nuttigt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je toestel? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type telefonie abonnement dat je nodig hebt en de jaarlijkse kosten van je abonnement die daarbij komen kijken.

Om te bepalen welk abonnement zonder smartphone voor jou het beste is adviseren wij om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen aantal maanden. Dat is in de meeste gevallen sufficient om een een idee te krijgen in je verbruik.

Pak je afschriften er eens bij en ga na hoeveel internetkosten je hebt gebruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan adviseren wij om bij je nieuwe abonnement een grotere internetbundel te kiesen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel SIM Only aanbieders bieden trouwens de mogelijkheid om tijdens je contract voor telefonie omhoog en omlaag te gaan in je bundel.

SIM Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je nu hebt bedacht hoeveel belminuten en MB’s je bestellen kunt, wordt het tijd om de {contracttermijn|duur van het contract|termijn van het contract|contractduur te kiezen. Bij de meeste aanbieders kan je kiezen tussen een periode van 1 of 2 jaar. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn tegenwoordig echter ook SIM Only aanbieders die een SIM Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een telecomabonnement van een maand kan leuk zijn als je een telecom bedrijven eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een telefonie abonnement van 24 maanden afsluit. SIM Only 6 month contract

 

Scroll to top